الوصفه دي على فكره انا لسه متعلماها قريب... بس روووووووعة...(y)
كنت فاكراها صعبه بس اكتشفت انها سهله والله وطعمها لذيذ بس بتدي طاقه كبيرة وسعرات حراريه عالية ... تنفع اكتر في فصل الشتاء
المقادير :
عدد 6 او 7 حمامات (منظفه وجاهزه )
دد 2 بصل متوسط مبروشه ناعم
عدد 1 فص ثوم
لمونه
خل
دقيق
ورق غار او ( لاورا)
ابره وخيط او نكاشة الاسنان
الحشو :
عدد كوب ونص رز مصري... او فريك
الكبده والقوانص الي بتبقى مع الحمام
بصل مقطع عدد 2
عدد 4 فصوص توم مدشوشه
بهارات : فلفل اسود ، كمون ، جوزة الطيب - او اي نوع من البهارات المفضله لديكم
ملعقتين سمنه كبار.
الطريقه :
ينقع الحمام بالماء وقليل من الخل لمده ربع ساعه ( عشان الريحه تروح منه)
يغسل بقليل من الدقيق واللمون ويصفى من الماء جيدا مع الاحتفاظ بالرقبه والجلد كاملا بدون ان ينزع عنه .
يفرك بالبصل المبروش ناعم والثوم وقليل من الخل والبهارات من الخارج والداخل..
تجهيز الحشو :
يحمر البصل المقطع والثوم بملعقة سمنه كبيره ويوضع عليهم الارز او الفريك ( الفريك ينقع قبلها بنصف ساعه بالماء حتى يلين قليلا) بعد تحمير الخلطه يضاف اليها البهارات وتقلب وبعدها نضيف الكبد والقوانص وتقلب قليلا وبعدها نصف كوب من الماء ويترك على النار حتى ينضج نصف نضوج) وبعد رفعه من النار يضاف اليها القليل من بقيه البصل المبشور والثوم وهو نىء ( يعطيها نكهه اقوى)
ويترك الى ان يبرد ..
يحشى التجويف الصدري للحمام بالخلطه ويخيط او يقفل بنكاشات الاسنان جيدا وتحشى منقطه الجلد من ناحية الرقبه نزولا الى الصدر ويترك فراغا بمصدار نصف اصبع حتى لا ينفجر الارز بعد نضوجه... ونربط الرقبه بالخيط ونقفلها جيدا..
يغسل الحمام بالماء من اثار الارز من الخارج وينزل في حلة ماء مغلي مضاف اليها قليل من الملح وبصله وورق الغار ويترك على نار هادئه لمدة ساعه او ساعة ونصف..
وبعدها يقلى بمعلقة كبيره من السمنه الى ان يحمر لونه...
انا عارفه ان الشرح كتير بس صدقوني وصفه مش صعبه وطعمها لذيذ خالص...وبالهنا والشفا...
(y) (y) (y) (y) (y) (y)