المقادير
1 كيلو دقيق
5بيضات/فانيليا
2.5 كوب سكر بودره(المج الزجاج العادي)
1كوب سمن جامد(متوسط لا جامد أوي ولا سائل) وده مهم جداً
1 ملعقه كبيره نشادر (طازجه)
0.5 باكو بيكنج بودر
لبن للعجن(دافي جداً)
الطريقه
يضرب البيض والفانيليا والسكر والسمن ضرباً جيداً(باليد او المضرب السلك)حتي تتجانس المقادير
نضع النشادر والبيكنج بودر علي الدقيق ثم نضعهم علي المقادير السابقه
نضع اللبن علي الخليط السابق حبه حبه حتي تتكون العجينه(بمعني تنسلت العجينه من اليد)
نغطي العجينه ونتركها(اذا تم عجنها الصبح تخبز باليل والعكس)في الصيف تحفظ بالثلاجه
- قبل البدء في تشكيل العجينه (ممكن تحتاج حبه لبن كمان) حتي تتكون عجينه ملساء
ملساء نعرفها ازي ؟ نجيب قمع البيتي فور ونحط حنة عجينه لونزلت العجينه سهله وشكلهاحلو نبدأ في التشكيل بالماكينهاما اذا نزلت مشرشره تبقا محتاجه حبه لبن(لما نحط البن ياجماعه نحطه بأصغر حاجه عندنا فنجان قهوه مثلاً وبرده حبه حبه)التسرع في وضع الماده السائله مش بينجح الحاجهيوقد الفرن ويترك لكي يسخن اوي ويخبز البسكويت في درجه حراره متوسطه(تخبز الصنيه في الرف الاوسط)
وبالهنا والشفاء